Ειδήσεις

Γενική Συνέλευση ΣΑΓΕΣ - Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας

Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα, 29/06 στον αύλειο χώρου του δημαρχείου Θεσσαλονίκης η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΣΑΓΕΣ. Στη συνάντηση παρουσιάστηκε ο Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ. και έγινε αναλυτική συζήτηση για το πως μπορεί ο Σύλλογος να επεκτείνει με πρωτοβουλίες την εξωστρέφειά του.

Xριστουγεννιάτικο newsletter

Αγαπητές απόφοιτες, Αγαπητοί απόφοιτοι,

-Για δεύτερη χρονιά φέτος δε θα διοργανώσουμε το χριστουγεννιάτικο πάρτι μας. Οι λόγοι είναι προφανείς και πιστεύουμε από όλους κατανοητοί. Ας κρατηθούμε ασφαλείςκαι με την ελπίδα ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για όλους μας. Για να ξαναβρεθούμε από κοντά στο τέλος του με ασφάλεια.

Απόφοιτοι - Υποψήφιοι στις εκλογές του ΔΣΘ

Στα πλαίσια της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων στις εκλογικές διαδικασίες επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων σας ενημερώνουμε ότι στις προσεχείς εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Νοεμβρίου, συμμετέχουν ως υποψήφιοι οι:
 

- Αυγέρης Θωμάς ('95) υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό "Δικηγορική συνεργασία - Ανεξάρτητοι"

Αποχαιρετούμε τον καθηγητή μας Κώστα Γκαλονάκη

Το Δ.Σ. του ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον πολύ αγαπητό καθηγητή, Κώστα Γκαλονάκη, που έφυγε πρόσφατα, πρόωρα, από τη ζωή. 

Ήταν για του μαθητές της Γερμανικής Σχολής ένας από τους πιο αγαπητούς καθηγητές, που δίδασκε επί 15 χρόνια το μάθημα της πληροφορικής. Επιπλέον, ήταν η ψυχή των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς από τα χέρια του περνούσε κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία η οργάνωση των εξετάσεων.

Το ΔΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια των αποφοίτων στην οικογένεια του.

Διαδικτυακό μάθημα Νέων Ελληνικών με τη Γιολάντα Παπαθανασοπούλου

Διαδικτυακό μάθημα Νέων Ελληνικών με τη Γιολάντα Παπαθανασοπούλου

Κουδούνι δε θα κτυπήσει, θρανία δε θα υπάρξουν ούτε και σχολικός πίνακας, αλλά το μάθημα προβλέπεται συναρπαστικό! Με ένα κλικ και από τις οθόνες του υπολογιστή οι παλιοί μαθητές της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και σημερινοί απόφοιτοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ώρα Νέων Ελληνικών με την φιλόλογο Γιολάντα Παπαθανασοπούλου, που επί 40 χρόνια εργάζονταν ως καθηγήτρια και ως γυμνασιάρχης στο σχολείο μας.

Save the Date!

Δύο guest stars είχαμε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΑΓΕΣ την Τρίτη. Η μία είναι η πολύ νεαρή δεσποινίς Φινοκαλιώτη, κόρη του Ειδικού Γραμματέα Δημήτρη Φινοκαλιώτη (’98), που από την αγκαλιά του μπαμπά της μας χάρισε ένα σύντομο αλλά μετρημένο χαμόγελο.

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά τον Σταύρο Σταύρου

Tο ΔΣ του ΣΑΓΕΣ με μεγάλη λύπη αποχαιρετά τον Σταύρο Σταύρου, απόφοιτο του 1963, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

Ο παλιός μας συμμαθητής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε σε μουσικό οικογενειακό περιβάλλον και το 1963 αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια έκανε οικονομικές σπουδές στο TU του Βερολίνου και διδακτορική διατριβή στην οικονομία της εκπαίδευσης.

ΣΑΓΕΣ-Themen #19

Βρείτε συνημμένο το 19ο τεύχος του ΣΑΓΕΣ - Themen...

Για να μείνουμε και φέτος "κοντά" !

Ο ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά την Αλεξάνδρα Ζώτου

O ΣΑΓΕΣ αποχαιρετά με θλίψη, αλλά και με αγάπη και μεγάλη αναγνώριση την φιλόλογο Αλεξάνδρα Ζώτου που έφυγε τις τελευταίες ημέρες πλήρης ημερών, σε ηλικία 96 χρονών. Η Αλεξάνδρα Ζώτου υπήρξε μια σημαντική φιλόλογος που δίδαξε πολλές γενιές μαθητών στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, καθώς δίδαξε στο σχολείο φιλολογικά μαθήματα από το 1959 μέχρι το 1980.

Μένουμε σπίτι και στηρίζουμε τους παλιούς μας συμμαθητές

Μένουμε στο σπίτι, αλλά εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους παλιούς μας συμμαθητές:

Παρακάτω θα βρείτε τους απόφοιτους που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά:

 

Υλικά ραπτικής, αξεσουάρ μόδας, είδη βάπτισης και γάμου

Αγγελία για τεχνικό - Aluplast

Η εταιρεία Aluplast – Ανδρέας Δερβίσης, επίσημος αντιπρόσωπος της Aluplast GmbH στην Ελλάδα και την Κύπρο, ζητά τεχνικό-πωλητή για την κάλυψη τεχνικών θεμάτων και πωλήσεων όλης της περιοχής ευθύνης της.

Απαραίτητα Προσόντα

 Πτυχίο Αυτοματισμού ή Μηχανολόγου ΑΕΙ – ΤΕΙ ή σχετικό πτυχίο ή και τελειόφοιτος

 Καλή γνώση της Γερμανικής γλώσσας

 Άριστη γνώση Η/Υ (Office, excel, word, Internet)

 Ηλικία έως 40 ετών

 Ικανότητα επικοινωνίας

 Δίπλωμα οδήγησης

 Δυνατότητα ταξιδιών εντός Ελλάδος και Κύπρου

Με ένα δώρο στηρίζουμε τα μαγαζιά των αποφοίτων!

Πάνω από 30 επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν φέτος στο κάλεσμά μας!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης στηρίζει τους παλιούς μας συμμαθητές που έχουν εμπορικά μαγαζιά. Ενόψει Χριστουγέννων ας κάνουμε ένα δώρο που μπορεί να μας θυμίζει το σχολείο και σήμερα τονώνει τους παλιούς μας φίλους.

Για το σκοπό αυτό ο ΣΑΓΕΣ ενημερώνει τους αποφοίτους της Γερμανικής Σχολής για τα εμπορικά μαγαζιά και την εμπορική τους δραστηριότητα.

Καλές γιορτές σε όλους. Με ένα δώρο στηρίζουμε τον ΣΑΓΕΣ.

Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ 2019 !

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου μετά τις 21:30 θα συναντηθούμε στο Kitchen bar (στον 1ο όροφο, αίθουσα "Upper floor") για να τα πούμε και να ευχηθούμε τα «χρόνια πολλά» και μια «καλή χρονιά». Για κρατήσεις για μεγάλες παρέες στο τηλέφωνο 6945795037 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα έχουμε λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Εάν κάποιος θέλει να προσφέρει δώρο για τη λαχειοφόρο αγορά μας, παρακαλούμε να στείλει e-mail στο [email protected] Καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα!

Γράψαμε ιστορία!

Mια γεμάτη αίθουσα, μια ποιοτική συζήτηση, με το βλέμμα στραμμένο προς το παρελθόν του ΣΑΓΕΣ αλλά και προς το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης και της Ευρώπης. Και τυχεροί όσοι βρεθήκαμε χτες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Γιατί φύγαμε πιο πλούσιοι σε ιδέες, αλλά και πιο αισιόδοξοι.

Γιορτάζουμε τα 60 χρόνια του ΣΑΓΕΣ

 

Αγαπητές απόφοιτες, αγαπητοί απόφοιτοι,

O Σύλλογος Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΣΑΓΕΣ) γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του και σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα: «Εξωστρέφεια, Θεσσαλονίκη, Ευρώπη».

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου η φετινή γιορτή της μπύρας

 

                                          Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα του Οktoberfest

Mε πλούσιο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα διοργανώνεται το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις τoυ σχολείου μας η παραδοσιακή γερμανική γιορτή μπύρας.

Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις βουλευτικές Εκλογές 2019

Στα πλαίσια της ισότιμης στήριξης των αποφοίτων που είναι υποψήφιοι στις εκλογικές διαδικασίες, βρείτε παρακάτω τα βιογραφικά των υποψηφίων

Σύνθιας - Ροδάνθης Σάπικα ('86) - υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία

Μιχαήλ Χουρδάκης ('94) - υποψήφιος με την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σύνθια - Ροδάνθη Σάπικα

[NEO] Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις Εκλογές της Αυτοδιοίκησης και της Ευρωβουλής 2019

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στις επερχόμενες εκλογές, συνημμένο θα βρείτε αρχείο με σύντομα βιογραφικά των αποφοίτων που είναι υποψήφιοι σε 5 Δήμους και στην Ευρωβουλή:

Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις Εκλογές 2019

Στο πλαίσιο της ισότιμης στήριξης όλων των αποφοίτων που διεκδικούν την εκλογή τους στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές: 

Συνημμένο θα βρείτε αρχείο με σύντομα βιογραφικά των αποφοίτων

Άννα Γκεγκλάκου (‘82) -Υποψήφια Τοπική Σύμβουλος Α’ Διαμερίσματος Δ. Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα»

Σελίδες