Απόφοιτοι Υποψήφιοι στις βουλευτικές Εκλογές 2019

Στα πλαίσια της ισότιμης στήριξης των αποφοίτων που είναι υποψήφιοι στις εκλογικές διαδικασίες, βρείτε παρακάτω τα βιογραφικά των υποψηφίων

Σύνθιας - Ροδάνθης Σάπικα ('86) - υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία

Μιχαήλ Χουρδάκης ('94) - υποψήφιος με την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

Σύνθια - Ροδάνθη Σάπικα

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Γερμανική γλώσσα και φιλολογία και έκανα μεταπτυχιακό στην επικοινωνία και εφαρμοσμένη γλωσσολογία σε ελληνικά και γερμανικά πολιτικά κείμενα. Ταυτόχρονα φοίτησα σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας και σε σχολή θεάτρου. Έχω συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά σεμινάρια επιμόρφωσης για δημοσιογράφους και σεμινάρια γλωσσολογίας. Μιλάω πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ρώσικα και λίγα ιταλικά. Έχω παρακολουθήσει δύο κύκλους σεμιναρίων και για την έμφυλες διακρίσεις, για τις οποίες έχω μεγάλη ευαισθησία. Αυτή τη στιγμή ανοίγω την ατζέντα για την Παιδεία στην Μακεδονία. Οραματίζομαι η πόλη μας να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο των Βαλκανίων.
Έχω δουλέψει στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, στην ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, Mega channel, στις εφημερίδες Απογευματινή και Μακεδονία (όπου δημιούργησα και διηύθυνα 3 περιοδικά), στο γραφείο τύπου της Euromedica,  στον ραδιοφωνικό σταθμό Amagi  και συνεργάζομαι  με πολλά περιοδικά και site ως αρθρογράφος.  Από τον Αύγουστο του 2015, οπότε και πέτυχα πρώτη σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, εργάζομαι στην ΕΡΤ3 στο πολιτικό ρεπορτάζ παρουσιάζοντας και δικές μου εκπομπές. 
Συμμετέχω εθελοντικά στους Φίλους της Νέας Παραλίας, τα Παιδικά Χωριά SOS, την διοργάνωση Art Thessaloniki, τους μαθητικούς αγώνες "Μαθητές Αγορητές", ενώ είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΣΠΙΔΑ, που έχει βοηθήσει με ιατρική περίθαλψη τα παιδιά από το ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Ταυτόχρονα ανήκω στον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών. 
Είμαι παντρεμένη και έχω δύο παιδιά. 

 

 

Μιχαήλ Χουρδάκης

Αγαπητές/οι απόφοιτοι,

Με την παρόν ηλεκτρομήνυμα, επιθυμώ να σας επικοινωνήσω την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιου βουλευτή στις Εθνικές Εκλογές της Κυριακής.

Έχω πολλούς λόγους για να είμαι με την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε αυτήν την εκλογική αναμέτρησή υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης. Επιτρέψτε μου να τονίσω πως ούτε εγώ ούτε κάνεις από τους 100 περίπου υποψήφιους με την Πλεύση Ελευθέριας στην Ελλάδα δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, αλλά άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, καθαροί.

Κάνεις μας δεν πιστεύει στα κόμματα όπως τα έχουμε γνωρίσει. Και η Πλεύση Ελευθέριας δεν είναι κόμμα, αλλά κίνημα ανθρώπων που θέλει να προασπίσει την πατρίδα μας τη δημοκρατία και τη ζωή τη δική μας και των παιδιών μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε όλα αυτά που μπορούν να γίνουν και που μπορούμε να κάνουμε. Ενδεικτικά μπορείτε να δείτε τις 8 πρωταρχικές ενέργειες που σκοπεύει να κάνει η Πλεύση Ελευθέριας, αν όλοι μαζί, και εσείς - δώσουμε ζωή στη Βουλή.

Επιπλέον, επιθυμούμε να βάλουμε ξανά στο λεξιλόγιο μας, χωρίς ταμπού, τρεις λέξεις: Αξιολόγηση, Αξιοκρατία, Αριστεία. Φαίνεται πως τελευταία φοβόμαστε να τις πούμε. Τις αντικαταστήσαμε με την μετριοκρατία ή ακόμα αποδεχθήκαμε πως είναι ρετσινιά η αριστεία. Και ίσως τείνουμε να το δούμε ως κάτι σχεδόν φυσιολογικό ενώ προφανώς δεν είναι. Φτιάξαμε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία στηριζόμενοι σε αμφιλεγόμενες διαπροσωπικές σχέσεις και σε εξυπηρετήσεις… τα γνωστά ρουσφέτια. Υπάρχει καλύτερα απόδειξη αυτών από τον πρόσφατο χαμό που έγινε λίγο πριν κλείσει η βουλή με προσλήψεις και τροπολογίες, αλλά και τις κατηγορίες για το ίδιο θέμα προς την αντιπολίτευση για παρόμοιες πρακτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Σαν ιατρός ζω και αντιμετωπίζω καθημερινά και στη δουλειά μου και στο πανεπιστήμιο, φαύλα φαινόμενα, και όσοι μπορούμε αγωνιζόμαστε προκειμένου τα κομματικά διαβατήρια και οι λοιπές γνωριμίες να μην έχουν μεγαλύτερη αξία από τη γνώση, τις δεξιότητες και τα αντικειμενικά εφόδια.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραβρέθηκε στην πρόσφατη Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας που διοργανώθηκε από την Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Π.Θ., καταδεικνύοντας ξεκάθαρα πως στην Πλεύση Ελευθέριας έχουμε σκοπό η Αξιολόγηση, η Αξιοκρατία, η Αριστεία μαζί με την υπευθυνότητα και τη συνέπεια λόγων και πράξεων να γίνουν η πυξίδα μας για το αύριο αυτού του τόπου.

 

Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά

 

 

Aνακοινώσεις